Fysik

b) Beregning af hvor dybt laserstrålen skærer i vævet

21. januar 2010 af idako (Slettet) - Niveau: A-niveau

Information:

Laserstrålen afsætter energi i vævet med effekten 60W.
Laserstrålen har en diameter på 0,40mm.
Laserstrålen bevæger sig over vævet med en fart på 2,0 cm/s.
Ved legemstemperatur er vævets specifikke fordampningsvarme, L_f=2,4* kJ/g.
Vævets densitet er 0,95 g/cm3
 

Beregning af hvor dybt laserstrålen skærer i vævet

Hvordan gør jeg det smartest?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Laserens energi afsættes altsammen i vævet. Du skal herefter finde ud af, hvor meget væv laseren fordamper pr. sekund.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2010 af mathon

rumfang pr tid: V/t = (0,04 cm)(2 cm/s)·d                                              hvor d er dybden i cm

masse pr tid: m/t = (0,95 g/cm3)(0,08 cm2/s)·d = 0,076 g/(cm·s)·d

masse pr tid: (60 J/s)/(2400 J/kg) = 0,025 kg/s = 25 g/s

hvoraf

                       0,076 g/(cm·s)·d = 25 g/s

                       d = (25 g/s)/(0,076 g/(cm·s)) =  328,947 cm = 3,3 m!!!!

hvilket viser,
#0's tastfejl: 60 W skulle have været 60 mW

hvorved
masse pr tid: m/t = (0,95 g/cm3)(0,08 cm2/s)·d = 0,076 g/(cm·s)·d

masse pr tid: (0,060 J/s)/(2400 J/kg) = 0,000025 kg/s = 0,025 g/s

hvoraf
                        0,076 g/(cm·s)·d = 0,025 g/s

                        d = (0,025 g/s)/(0,076 g/(cm·s)) = 0,328947 cm ≈ 3,3 mm
 


Skriv et svar til: b) Beregning af hvor dybt laserstrålen skærer i vævet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.