Kemi

W/W

21. januar 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at: en prøve undersøges mht indholdet af (NH4)2SO4. en 0,5113 g prøve titres med 29,18 mL 0,1104 M NaOH

(NH4)2SO4 + 2 NaOH ---> Na2SO4 + 2NH3 + 2H2O

Beregn w/W % (NH4)SO4 i prøven

m = c * V * M / 1000

NH4)SO4 = 114,095

0,1104 * 29,18 * 114,095 / 1000 = 0,4641

er den rigtig ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Du har glemt molforholdet

1 (NH4)2 SO4 = 2 NaOH


Svar #2
22. januar 2010 af msn88 (Slettet)

kan det passe det er 132,13  ( NH4)2SO4

har gjort sådan her

(14,0067*2) + 1,0079* 8  + 32,06 +( 15,9994 * 4) 132,13


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Ja, det ser rigtigt ud, men det ændre ikke på at du har glemt molforholdet i din beregning

0,1104 mol/L * 29,18 mL / (1000 mL/L * 2  ) = m(ammoniumsulfat) / 132,14 g/mol  ⇒

m(ammoniumsulfat)  = 0,1104 mol/L * 29,18 mL *132,14 g/mol  / (1000 mL/L * 2 ) = 0,2128 g

w/w % = 0,2128 g / 0,5113 g * 100 % = 41,42 %


Svar #4
22. januar 2010 af msn88 (Slettet)

aha ok men hvorfor dukker der lige pludeselig gange med 2. --->  1000 mL/ L * 2

det står der ik i min formel, hvordan vidste du der skulle stå 2


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Det er molforholdet

(NH4)2SO4 + 2 NaOH ---> Na2SO4 + 2 NH3 + 2 H2O

hvis du kigger på din reaktion, ser du at 1 mol (NH4)2SO4 ¨reagerer med  2 mol NaOH.

Jeg har vedhæftet en fil der fortæller om molforhold

Vedhæftet fil:scan0003.pdf

Svar #6
22. januar 2010 af msn88 (Slettet)

aha derfor har forstået , men desværre den vedhæftet fil  åbner ik . men tak for din hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. januar 2011 af Gratian (Slettet)

 Hva så hvis man kender sin volumen og sin w/w% men man skal vide hvor mange g f.eks. NaOH der skal afvejes for at fremstille en 350 ml 14 w/w% NaOH??


Skriv et svar til: W/W

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.