Matematik

Lineære differentialligninger

23. januar 2010 af ProMaster (Slettet)

 Hej Folkens!

Jeg har et spørgs angående en ligning jeg skal løse (uden hjælpemidler). Så håber i kan hjælpe 

Det drejer sig om, at jeg skal finde den eksakte værdi  til integralet  ∫cos(2x) * x

venstre grænse: 0

Højre grænse: pi/3

Håber i kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Der skal vel stå ∫cos(2x)*x dx ?,. husk lige at skrive "dx". Du skal sætte u = 2x, så bliver du = 2dx og dermed dx = ½du og x = ½u, så skal du substituere (erstatte) og dernæst bruge partiel integration. Sæt cos(u) = f ' og u = g, så bruger du reglen (f*g)' = f'g + fg', og integrer så udtrykket og sæt fg' på den ene side af ligningen. That's all!


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Forresten du må vel bruge en blyant og et stykke papir? Du siger uden hjælpemidler.


Svar #3
23. januar 2010 af ProMaster (Slettet)

Hehe jo jo, det må vi :)

Vi må også godt bruge hjælpemidler, men det ville være rart, hvis man kunne løse den uden.


Svar #4
23. januar 2010 af ProMaster (Slettet)

forresten er lidt i tvivl om, hvad er f og g i denne sammenhængen?  


Skriv et svar til: Lineære differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.