Matematik

logaritmeregler

23. januar 2010 af Nennaz (Slettet) - Niveau: C-niveau

Generelle regneregler for logaritmer (log og ln) , ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af peter lind

log(a*b) = log(a)+log(b), log(a/b) = log(a)-log(b), log(ap)  = p*log(a), ln(x)' = 1/x


Svar #2
23. januar 2010 af Nennaz (Slettet)

kan jeg få en nærmere beskrivelse af hvordan man regner dem ud ?


Svar #3
23. januar 2010 af Nennaz (Slettet)

eller en beskrivelse af grafens udseende for logaritmefunktioner log(x) og ln(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2010 af peter lind

Du bad om og fik nogle generelle regneregler for logaritmefunktioner, og det er det du har fået. Disse kan du så evt. bruge i forbindelse med praktiske opgave. Hvis det er det du vil så prøv selv at finde på nogle konkrete værdier for a, b og p og regn begge sider ud på din lommeregner eller i regneark.


Svar #5
23. januar 2010 af Nennaz (Slettet)

hvis jeg har denne ligning 27^x=3

hvordan kan jeg løse denne ligning ved hjælp af logaritme regnereglerne?

jeg har prøvet flere gange men kan ikke finde ud af det :(:(


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2010 af peter lind

27x3=3 <=> x3 = 1/9 <=> log(x3) = log(1/9) = -log(9)<=>3log(x) = -log(9)


Svar #7
23. januar 2010 af Nennaz (Slettet)

tusind tak :)  men hvad for en logaritme regne regl har du brugt ?

min lærer forventer det her uden hjælpemidler det er sindsygt ,


Svar #8
23. januar 2010 af Nennaz (Slettet)

Hvordan kan jeg regne dem ud med de andre regler ?


Svar #9
23. januar 2010 af Nennaz (Slettet)

opgaven lyder; demonstrer hvordan logaritme regnereglerne kan anvendes ?

a) Løs ligning 27x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2010 af peter lind

Jeg har brugt reglen log(ab) = b*log(a) samt  log(a/b) = log(a)-log(b). Der er ikke brug for andre regler.


Svar #11
24. januar 2010 af Nennaz (Slettet)

men jeg forstår det ikke helt hvordan har du fået det til det?

og hvad er resultat, jeg synes ikke rigtig det giver mening ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. januar 2010 af peter lind

Kan du ikke præcisere hvad du ikke forstår. Og hvad mener du med at det ikke giver mening?.


Svar #13
24. januar 2010 af Nennaz (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan du har sat tallene ind som du har gjort?  og hvad er så resultat?

når jeg  indsætter log(1/9) på min lommeregner , så får jeg -0,95

og hvordan kan du få 3log(x) til at blive -log(9)  ?

kan du ikke give mig en beskrivelse af hvordan du har regnet det ud? sæt nogle ord på hvordan du har regnet det ud.  :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. januar 2010 af peter lind

Jeg har log(x3) = log(1/9). På venstre side bruger jeg regnereglen log(ab) =  b*log(a). På højre side bruger jeg Log(a/b) = Log(a)-log(b) og at Log(1)=0. 

Skulle der være noget problem med det du slår op på din lommeregner?


Svar #15
24. januar 2010 af Nennaz (Slettet)

hvad sætter du i stedet for a og hvad sætter du i stedet for b ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. januar 2010 af peter lind

På venstre side svarer x til a og b til 3, På højre side svarer a til 1 og b til 9


Svar #17
24. januar 2010 af Nennaz (Slettet)

hvis du har brugt to regneregler hvorfor har du så sat et lighedstegn i stedet for at sætte det på en anden linje?


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. januar 2010 af peter lind

Fordi der gælder lighedstegn


Svar #19
27. januar 2010 af Nennaz (Slettet)

hey igen jeg tror jeg har fundet ud af det på en meget lettere måde , vil lige vise dig det.

27x =3
Log(27x)=log(3)
x. log(27) = log(3)
x= log(3) / (log(27))
x= 0,33333
 

er dette ikke meget lettere at forståå ?


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. januar 2010 af peter lind

Der er åbenbart  tale om forskellige ligninger. I den oprindelige stod der 27x3=3. Her skriver du 27x=3(<=> x=3/27 = 1/9) og du regner som om der står 27x=3. Hvis den rigtige ligning er 27x=3 gør du det rigtige


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.