Matematik

andengradsligning??

02. februar 2005 af bub (Slettet)
Hej!

Jeg har et aflevering som skulle have været afleveret i går men jeg har haft svært med denne opgave.

Tøndens rumfang V er bestemt ved
V = ¶*h/15(2D^2+dD+3/4d^2)

Tøndens højde h=8
Endefladediameter d=4
Rumfang V=150
Pi ¶=3,14

Jeg skal beregne D

Svaret skulle være 5,31 (Facitliste)

Men så vidt jeg kan se bliver det en anden grads ligning med en minus diskriminant!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2005 af sigmund (Slettet)

Nej diskriminanten er ikke negativ. Den er (rundet til helt tal) d=1786. Prøv at regne om igen, og du skulle gerne finde en negativ og en positiv løsning, hvor den positive løsning (med to decimaler) er D=5.31.

Svar #2
02. februar 2005 af bub (Slettet)

jeg har prøvet men jeg kan ikke få det samme.
Jeg regner nok forkert, er der nogen der kan lave en mellemregning så jeg kan se hvordan hele proceduren.
Så kan jeg se hvor jeg regner forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2005 af allan_sim

Hvorfor skriver de ikke i stedet, hvordan du har regnet (med mellemregninger) - så skal vi gerne tjekke, hvor du laver en fejl :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2005 af sigmund (Slettet)

Ved indsættelse fås en andengradsligning: 3.3493*D^2+6.6987*D-129.904=0, hvis ene løsning er 5.31.

Svar #5
02. februar 2005 af bub (Slettet)

Tak for hjælpen sigmund, jeg lavede vist en brøler med diskriminanten. Med den rette diskriminant kom jeg endelig frem til svaret (5,31)


Skriv et svar til: andengradsligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.