Kemi

Mængdeberegning (Zink i saltsyre)

23. januar 2010 af lunsemus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået stillet flg. opgave:

Når man kommer zink i saltsyre forløber følgende reaktion:
Zn (s) + HCl (aq) --> ZnCl2 (aq) + H2 (g)


a) Afstem reaktionsskemaet.


b) Hvor stor en masse af zink kan maksimalt reagere med 165 mL 1,45 M saltsyre?

c) Hvor stor en masse dihydrogen dannes der?
 

a) Zn (s) + 2 HCl (aq) --> ZnCl2 (aq) + H2 (g)

b) Får jeg til 7,814 g - er det rigtigt?!

Har brugt flg. udregning:

n(HCl)=1,45 mol/L • 0,165 L = 0,239 mol

n(Zn)= 0,5 • 0,239mol = 0,1195 mol

M(Zn)= 65,39 g/mol

m(Zn)=0,1195 mol • 65,39 g/mol = 7,814 g

Hvis b) er rigtig har jeg tænkt mig at regne c) på samme måde - håber på svar :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. januar 2010 af niQe

Måden du har regnet det ud på ser meget fornuftig ud, så hvis du har trykket rigtigt på lommeregneren, så tror jeg det er iorden.


Svar #2
23. januar 2010 af lunsemus (Slettet)

Mange tak for dit svar, jeg har lige regnet efter og får samme svar igen :) Så går ud fra det er rigtigt!


Skriv et svar til: Mængdeberegning (Zink i saltsyre)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.