Matematik

Eksponentiel

23. januar 2010 af Anonymious (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Jeg har forgæves knoklet med en opgave, idet jeg ikke kan få den til at gå op. Den lyder således:
Punkterne A og B har koordinaterne:
A(0,100)
B(2,144)

Da det jo er en eksponentiel udvikling, skal regneforskriften udtrykkes således: f(x)=b*a^x

a) Bestem a og b i regneforskriften
b) Bestem fordoblingskonstanten

Jeg får a = -0,833 og b = 100. Er dette i det hele taget rigtigt?

Men for at kunne udregne fordoblingskonstanten skal jeg jo bruge a'et, men man kan jo ikke tage logaritmen af et negativt tal.

Har seriøst brug for hjælp. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2010 af Duffy

Det bilver y = 100*1,2x

T2 = 3,8


Svar #2
23. januar 2010 af Anonymious (Slettet)

Hvordan er du kommet frem til dette?


Svar #3
23. januar 2010 af Anonymious (Slettet)

Har fundet ud af det nu. Havde læst formlen forkert. Beklager.


Skriv et svar til: Eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.