Matematik

Parameterfremstilling

24. januar 2010 af sanda (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) Jeg må indrømme, at jeg sov lidt i timen, da vi gennemgik parameterfremstilling, så jeg har lige brug for lidt hjælp :)

I et koordinatsystem er to vektorer a og b givet ved

a= (2,3) og b=(5,-1)

En linje m går gennem punktet P(3,7) og står vinkelret på a.

Bestem en parameterfremstilling for m.

Kan det passe, at parameterfremstillingen giver x = 2t +3 og y = 3t + 7, eller er jeg helt forkert på den?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2010 af mathon

"...står vinkelret på a = [2,3]" vil sige
har
tværvektor a = r = â = [-3,2] som retningsvektor

linjen m kan således beskrives

             OQ = OP + t·r

hvoraf
             (x,y) = (3,7) + t·(-3,2) = (3-3t,7+2t)


Svar #2
24. januar 2010 af sanda (Slettet)

Okay tusind tak :D


Skriv et svar til: Parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.