Matematik

Kystvagt !! til i morgen!!!

24. januar 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

hejsa.

Jeg har denne svære opgave for, som jeg håber i kan hjælpe mig med.

To kystvagtstationer har på en retliniet kyst i øst-vestlig retning en indbyrdes afstand på 10,5 km. Fra et skib, der har en stik østlig kurs, danner sigtelinierne til stationerne vinkler med skibets sejlretning på 25º og 103º.

a) tegn et skitse af situationen
b) Bestem skibets afstand fra land.

send email til [email protected] , evt med tegninger! Den er til i morgen


Svar #1
24. januar 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

hurtigt svar please!


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2010 af bemil (Slettet)

tan(25)=x/10.5

skitsen kan jeg ikke tegne på denne side

hehe. Jeg var lidt for hurtig i mine tømrermænd. Jeg vender lige tilbage med det rigtige svar om lidt


Svar #3
24. januar 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

Ok tusind tak :-)

Du kan evt bruge et tegne program og gemme det som billede, som du kan sende til [email protected] :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2010 af bemil (Slettet)

Tan(25 )=h/(10,5+x)
Tan(25)·(10,5+x)=h

tan(77)=h/x
x·tan(77)=h

x·tan(77)=Tan(25)·(10,5+x)
 


Svar #5
24. januar 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

Er det opgave B ? Hvad er resultatet ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2010 af bemil (Slettet)

Jeg maler bliver jeg aldrig, men du kan jo selv rette i tegningen. Jeg har ikke taget alle ligningsudregningerne med, men skrevet resultatet. Vedhæftet PDF

Vedhæftet fil:mat kyst.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. januar 2010 af bemil (Slettet)

Ja det er skibets afstand


Svar #8
24. januar 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

Jeg har selv gjort sådan her i opgave B:

b) Bestem skibets afstand fra land.


Først finder vi den sidste vinkel:
180 – 103 – 25 = 52o


Derefter finder vi længderne på de 2 resterende sider.

Kystvagtstation 1 – Skib

( sin(103) * 10.50 ) / sin(52) = 12.98 km


Kystvagtstation 2 – Skib

( sin(25) * 10.50 ) / sin(52) = 5.63 km


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2010 af bemil (Slettet)

FUCK. Jeg læste lige mit indlæg igennem. Det er selvfølgelig ikke skibets afstand jeg regnede ud, men x på illustrationen. Jeg manglede selvfølgelig at plotte x ind i en af ligningerne for at regne h ud, som er skibets afstand til land. Det må du sgu undskylde. Jeg håber ikke at det har kostet dig alt for mange tanker.

Dine tal passer jo meget godt, men du finder ikke afstanden...


Svar #10
24. januar 2010 af Mads,Pedersen (Slettet)

Hehe helt i orden :-)

Hvordan finder jeg så afstanden?


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. januar 2010 af bemil (Slettet)

Afstanden er h i mine udregninger. (jeg valgte at kalde den h for højde)

Du plotter ganske enkelt resultatet (x=1,26675) ind i en af ligningerne:

Tan(25)·(10,5+x)   =    Tan(25)·(10,5+1,26675)    =    h     =         5,49

eller:

x·tan(77)      =        1,26675·tan(77)        =       h         =              5,49

Du skal selvfølgelig ikke tage de afrundede tal, som jeg har gjort her


Skriv et svar til: Kystvagt !! til i morgen!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.