Matematik

Potens og Procent. :)

24. januar 2010 af newbie (Slettet) - Niveau: B-niveau

'ello derude.

Jeg sidder med et gammelt eksamenssæt og er gået mere død end død O:

Vi har fundet a og b ved hjælp af lister i TI. Det vil sige at regneforskriften hedder: f(x) = 0,499523*x^11,3013

c) Ved positionen P er vanddybden dobbelt så stor som ved positionen Q.

Hvor mange % er tsunamibølgens hastighed større ved P end ved Q?

Jeg har ingen idé how to do it D:

f(x) = hastigheden målt i km/t

x = vanddyben målt i meter.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. januar 2010 af jesperher (Slettet)

-jeg går ikke ud fra vi kender andet til punkterne P og Q

lav 2 punkter..

P(50;y1) -find y ved at indsætte x i funktionen.

Q(100:y2) -----------II-----II-----

nu har du 2 værdier.  sig (y1 / y2 )*100


Svar #2
24. januar 2010 af newbie (Slettet)

hvilke x- og y-værdier :$


Svar #3
24. januar 2010 af newbie (Slettet)

no worries. got it now :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. januar 2010 af jesperher (Slettet)

P(50;y1) => x=50 og  y1 skal du regne ud.. samme er gældende for Q udover at x=100


Skriv et svar til: Potens og Procent. :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.