Kemi

syre

24. januar 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at: en oraganisk syre vides at indholde 1 carboxylsyregruppe. den titres med NaOH

R-COOH  + NaOH --> R - COONa + H2O

0,1183 g syre afvejes og titreres med 15,09 mL , 0,1062 M NaOH. hvilken syre kan der være tale om  ?

 jeg har gjort sådan her, en rigtig svar er propansyre ( 73,82 g/mol). hvordan er man kommet frem til den resultat og og hvordan ved man det  er propansyre

m= c*v * M / 1000

0,1062 * 15,09 * 45,0177 / 1000=  0,072143

håber for svar ,  hvorfor det er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

m / M = c * V / 1000 mL/L

0,1183 g / M (syre) = 0,1062 mol/L * 15,09 mL / 1000 mL/L ⇒

M(syre) = (0,1183 g * 1000 mL/L) / (0,1062 mol/L * 15,09 mL) = 73,82 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2010 af mathon

                            R-COOH + NaOH  →  R - COONa + H2O
mængdeforhold          1             1
 

ns = nb

(0,1183 g)/M = (0,01509 L)·(0,1062 mol/L) = 0,00160256 mol

M = (0,1183 g)/(0,00160256 mol) = 73,8195 g/mol

M(CnH2n+1COOH) =M( Cn+1H2n+2O2) = (n+1)·(12,011)+(2n+2)·1,0079 + 2·15,999 = 73,8195

n = 4,1 ≈ 4

CnH2n+1COOH  →  C4H9COOH pentansyre


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2010 af mathon

korrektion grundet fejltastning på regnemaskine

n = 1,98 ≈ 2

CnH2n+1COOH → C2H5COOH propansyre


Svar #4
24. januar 2010 af msn88 (Slettet)

ok nu har jeg lige lært denne formel. er det forstået rigtig at:

at du finder altså molarmassen fra periodisk system: vha af denne formel -->

M= m / c * V 1000 ( skrevet på  min måde , må man gerne i en opgave)

vad står 4 for ?  forstår ik helt hva denne formel du har lavet bruges til ? er det til at finde hvilken syre det er

 M(CnH2n+1COOH) =M( Cn+1H2n+2O2) = (n+1)·(12,011)+(2n+2)·1,0079 + 2·15 ,999 = 73,8195

n = 4,1 ≈ 4

CnH2n+1COOH → C4H9COOH pentansyre
 


Skriv et svar til: syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.