Matematik

Mathcad-spørgsmål

02. februar 2005 af Katty (Slettet)
Hej, nogen der har lidt forstand på Mathcad.

Når jeg "solver" ligningen:

1/(x^38) * x^75 = 10

får jeg en masse udtryk, som ikke giver mening, hvordan finder jeg en brugbar løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2005 af Slinky (Slettet)

skal du bruge mathcad? jeg mener, er det ikke flottere at løse den med håndkraft?

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2005 af Slinky (Slettet)

1/(x^38) * x^75 = 10 <=>
(x^75)/(x^38) = 10 <=>
x^37 = 10 <=>
x = 37'te-rod(10) = 1,064

Svar #3
02. februar 2005 af Katty (Slettet)

Joeh :), men når nu man laver sine afleveringer i Mathcad.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2005 af Slinky (Slettet)

Hehe, I see...
jeg er desværre ikke en haj til det program, selvom jeg har kæmpet meget med det et par gange :P
beklager..

Svar #5
02. februar 2005 af Katty (Slettet)

I orden :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)

hej!
du skal bare indtaste f(x):=1/(x^38) * x^75

nå du har gjordt dette indtaster du
f(x)=10 slove,x --> husk det er den fede lighedstegn du skal bruge og slove finder du ligeledes i en af rekerne.

Skriv et svar til: Mathcad-spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.