Matematik

Tipsgevinst

25. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Hej jeg har lige en indskrivningsopgave, jeg meget gerne vi have hjælp med.

1)
Af en tipsgevinst på 18500 kr. skal skattesvæsnet have 15%

Hvor meget får tipperen udbetalt?

For en del af pengene køber han en cykel til2850 kr.

Resten sættes i banken ti 9% p.a. (pro anno = pr. år)

Hvor meget kan tipperen ialt hæve i banken efter et år?


PÅ FORHÅND TAK!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2010 af jesperher (Slettet)

a) 18500*0,85 = 15725

b) 15725 - 2850 = 12875

12875*1,09 = 14033,75

hvis i har lært renteformlen kan den også bruges.


Svar #2
25. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Tak.. :-)
12875*1,09 = 14033,75 - hvad skal jeg bruge det til? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2010 af jesperher (Slettet)

for at finde ud af hvor mange penge han kan hæve, når tallet skal forøges med 9%


Svar #4
26. januar 2010 af LauraAam (Slettet)

Skal jeg skrive det med i indskrivningen?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2010 af jesperher (Slettet)

du skrev:

"Hvor meget kan tipperen ialt hæve i banken efter et år?"

jeg svare:

15725 - 2850 = 12875   -denne er lavet for at finde ud af hvor mange penge tipperen har tilbage efter at have købt en cykel..

12875*1,09 = 14033,75 -dette er facit. for han lader pengene stå 1 år.. men hvis i har haft om renteformlen kan det naturligvis også skrives på den måde..


Skriv et svar til: Tipsgevinst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.