Kemi

redox titringer

25. januar 2010 af msn88 (Slettet)

 hej

 

der står i min opg at

en KMnO4 -  +  titrervæske fremstilles og indstilles på natriumoxalat

2MnO4- + 5 (COO-)2  + 16 H+ ---> 2Mn2+  + 10CO2 + 8H2O

0,1273 g natriumoxalat forbruger 19,01 mL KMnO4. beregn titrier væskens koncentrtion i mol/L

er det sådan her

m * 1000 / M * V

5 * 0,1273 * 1000  /   2 * 111,01  * 19,01 = 0,15080

håber for svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Du har "vendt" molforholdet, den anvendte molarmasse er ikke rigtig

KMnO4 = 2/5 natriumoxalat

Natriumoxalat 134,00 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2010 af mathon

så hvis du skriver:

mængdeforholdet
                         KMnO4    :   Na2C2O4 = 2 : 5

                            2n1        =    5n2
              2·(0,01901 L)·c   =     5·(0,1273 g)/(134,00 g/mol)

                            c            =     (2,5·(0,1273 g)/(134,00 g/mol))/(0,01901 L)

                            c            =     0,124934 M


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2010 af mathon

#2 udført korrekt

så hvis du skriver:

mængdeforholdet
                         KMnO4    :   Na2C2O4 = 2 : 5

                            n1        =    (2/5)n2
               (0,01901 L)·c      =     0,4·(0,1273 g)/(134,00 g/mol)

                            c            =     (0,4·(0,1273 g)/(134,00 g/mol))/(0,01901 L)

                            c            =     0,019989 M


Skriv et svar til: redox titringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.