Matematik

Tangentligning

26. januar 2010 af ShaneM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, hvordan løser jeg denne opgave?

Tangenten til grafen for f(x)=2x^4 i punktet (x0, f(x0)) har hældningskoefficienten 27. Bestem x0.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2010 af mathon

f '(xo) = 8xo3 = 27

            (2xo)3 = 33


Svar #2
26. januar 2010 af ShaneM (Slettet)

 Hvordan forklares dette ? .


Svar #3
26. januar 2010 af ShaneM (Slettet)

 det skulle give 1,5 ifølge facitlisten ? :O


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2010 af mathon

      (2xo)3 = 33

       2xo = 3

       xo = (3/2) = 1,5


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2010 af piper (Slettet)

f '(xo) = 8xo^3 = 27

xo = (27 / 8)^(1/3) = 1.5


Skriv et svar til: Tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.