Fysik

en sten kastes lodret i vejret!!

26. januar 2010 af rnadal (Slettet) - Niveau: B-niveau

en sten, der kastes lodret i vejret når sit udgangspunkt igen efter 24 sekunders forløb

a. hvor stor var begyndelseshastigheden?

b. Hvor stor var stighøjden ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2010 af peter lind

Brug v= v0-g*t og s=x0+v0*t-½g*t2


Svar #2
28. januar 2010 af rnadal (Slettet)

i begyndelseshastigheden bliver det så ikke bare

v = 0 - 9,82 m/s * 24 sek ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2010 af peter lind

Nej. Da bevægelsen er symmetrisk vil den tid det tager stenen at nå toppen være det samme som den tid det tager den derefter at nå udgangspunktet. Det tager altså 12 sekunder hver vej. Brug at i toppunktet er hastigheden = 0


Skriv et svar til: en sten kastes lodret i vejret!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.