Kemi

redox

27. januar 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at:

en natriumthiosulfat -titrevæske  indstilles på kaliumiodat

IO3- + 5I-  + H+ --> 3 I2 + 3H2O

I2 + 2S2O 2- ---> 2I- + S4O62- + S4O6 2-

0,0398 g kaliumiodat afvejes opløses i vand og reagere med overskud af iodid . den dannede iod titreres med 18,80 mL thiosulfat.

jeg har gjort sådan her, håber for svar

(3/2) =1,5

n1                   n2 1,5

1,5 * 0,03398 * 1000 / 112,11 g/mol * 18,80 = 8,5472


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2010 af Ramses I (Slettet)

Du skal først bestemme molforholdet mellem de enkelte komponenter.

Molf: IO3-/I2 = 1/3

molf: I2/S2O32- =1/2

molf: IO3-/S2O32- = 1/6

Så opstiller jeg et molkors og beregner stykiometrisk:

kaliumiodat               natriumthiosulfat
0,03398 g                   18,80 ml
214,00 g/mol                 x mol/L
molf: 6                             1
 

(0,03398/214,00)*6 = 18,80/1000 *x * 1

X = (0,03398*1000*6)/(214,00*18.80*1) = 0,05068 M


Skriv et svar til: redox

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.