Matematik

HAAAAAASTIGT !

27. januar 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Kan nogen hjælpe mig med nogle af disse tre opgaver. Helst opgave 3 hvis man kan den, fordi den synes jeg er sværets, de to første opgaver et og to har jeg kun lidt svært ved, der skal jeg måske bare have et hint over hvordan man skal gøre.

Please jeg håber nogen kan hjælpe

Mvh Ludvig

Vedhæftet fil: mat hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Radius i ti-kantens omskrevne cirkel får med kordeformlen

korde k
k/2=R*sin(u/2) hvor u=360/10

side s
pyramide højde H
Sidelængden fås med pythagoras
s²=R²+H²

tan(v)=H/R

Der er 10 kobber trekanter grundlinie k skrå sider s
højde i trekanterne h

h²+(k/2)²=s²

Areal =10*1/2*h*k *(1+18/100)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2010 af MN-P (Slettet)

1a)  brug cosinusrelationerne

1b)  hb=c*sinA

1c) 2r=c/sinC


Skriv et svar til: HAAAAAASTIGT !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.