Matematik

Parablens Ligning

27. januar 2010 af dinse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Er blevet stillet opgaven at finde en parabels ligning. Jeg kender skæring med x-aksen og et tredje punkt:

(-1,0)  (3,0) og (0,-3)

hvordan finder jeg ligningen for parablen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2010 af piper (Slettet)

Hint:

3 ligninger - 3 ubekendte

Eksempelvis ved du at 0 = A*(-1)^2 + B(-1) + C


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2010 af mathon

punktet (0,-3) giver dig c = -3

dvs
        x2·a + x·b = y+3                 som ved indsættelse af de to øvrige punkters koordinater på skift giver

        I:  a - b = 3                         ganges med 3 og kaldes III
        II: 9a + 3·b = 3

        III:  3a - 3b = 9
        II:   9a + 3·b = 3                  II og III adderes

             12a = 12
              a = 1                            som indsat i I: a - b = 3 giver

        I: 1 - b = 3
              b = -2
 


Svar #3
27. januar 2010 af dinse (Slettet)

Forstår det stadig ikke nogen der har en lidt mere beskrivende udregning :)


Skriv et svar til: Parablens Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.