Kemi

pH

27. januar 2010 af Angelia (Slettet)

Hordan udregner jeg pH for følgende opløsninger:

a) 0,25 M HClO4
Kan det passe, at det er:

-log(0.25M)/M = 0.602? Hvilket jeg altså tvivler? :S

b) 0.016 M Ba(OH)2
Og hvordan udregner jeg dennes pH-værdi?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. januar 2010 af Ramses I (Slettet)

a) den er rigtig. Det er en stærk syre med pka = -10 ca.

b) regnes som fortyndet stærk base. pH = 14 + log [OH-]

OH- koncentrationen er 2*0,016 = 0,032 M

pH = 14 + log (0,032) = 12,5


Svar #2
27. januar 2010 af Angelia (Slettet)

Hej Jesper,

Herligt! Jeg takker mange gange.


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.