Matematik

hjælp :)

28. januar 2010 af darliing (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionerne f og g har forskrifterne

f(x)= x^2-4x+2

g(x)= -x^2+4x-2

a) Vis, at tangenten med røringspunktet på grafen for f og tangenten med røringspunktet på grafen for g har samme hældningskoefficient.


b) Beregn afstanden mellem røringspunkterne for de to tangenter.

jeg er lost :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af PeterValberg

 I hvilke punkter på henholdsvis f og g har tangenterne røringspunkter ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. januar 2010 af darliing (Slettet)

 f har i (1,f(1))

g har i (3, g(3))

:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2010 af mathon

f '(x) = 2x - 4

f '(2) = 2·1 - 4 = -2

g'(x) = -2x + 4

g'(3) = -2·3 + 4 = -6 + 4 = -2

                                                f '(2) = g'(3)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2010 af PeterValberg

 Her kommer differentialregning susende dig til undsætning, - du skal simpelthen bestemme de afledede funktioner f' og g' 

f(x) = x^2 - 4x + 2 som har den afledede funktion f'(x) = 2x - 4

g(x) = -x^2 + 4x - 2 som har den afledede funktion g'(x) = -2x + 4

Nu finder du differentialkvotienterne i punkterne (1, f(1))  og (3, g(3))
 

f'(1) = 2*1 -4 = -2

g'(3) = -2*3 + 4 = -2

da f'(1) = g'(3) må tangenterne være parallelle, da hældningskoefficienterne for tangenterne (differentialkvotienterne) er ens.

Med afstanden mellem røringspunkterne A og B menes den lineære afstand, der kan beregnes med afstandsformlen:

A = (1, f(1)) = (1, -1)

B = (3, g(3)) = (3, 1)

|AB| = √((x2 - x1)^2 + (y2 - y1)^2) = √((3 - 1)^2 + (1-(-1))^2) = √(4 + 4) = √8 ≈ 2,83 enheder

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
28. januar 2010 af darliing (Slettet)

 mange mange tak :D


Skriv et svar til: hjælp :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.