Matematik

forklar kvadratsætning

28. januar 2010 af micson (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.

Jeg forstår ikke denne udregning eller reducering:

(n^2 - 1)^2 + (2n)^2 = n^4 - 2n^2 + 1 + 4n^2 = n^4 + 2n^2 + 1

jeg kan bare ikke forstå mellemregningen (står skrevet med fed)

hvis der bare havde stået (n^2 - 1)^2 + (2n)^2 = n^4 + 2n^2 + 1 så kunne jeg sagtens følge det, men jeg skal forklare mellemregningen...

har det noget at gøre med kvadratsætningen?

for er der så ikke nogle som vil forklare hvad førsteleddet og andenleddet i dette eksempel er.. og hvordan det dobbelte produkt er blevet - 2n^2 ????


Svar #1 - Citér
48 minutter siden af
Spontaneous-123

(n^2-1)^2+(2n)^2

n^4+1-2n^2+4n^2

n^4+1+2n^2

Kvadratet på det dobbelte produkt er lig det første led i anden plus det andet led i anden plus/minus det dobbelte produkt

-1*n^2-1*n^2=-2n^2


Svar #2 - Citér
21 minutter siden af
micson

jeg forstår det stadig ikke helt...

hvor får du -1*n^2 fra?

altså hvor får du minusset fra?

er kvadratsætningen ikke:

Kvadratet på 1. led + kvadratleddet på 2. led - det dobbelte produkt!

hvorfor trækker du kvadratleddene fra hinanden?

nogle andre der kan forklare det?


Skriv et svar til: forklar kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.