Matematik

Gåde.

28. januar 2010 af natashabr2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej. jeg har fået stillet et matematik spørgsmål, og kan ikke komme videre med spørgsmålet. er der nogen der ude der kan hjælpe mig... ??

jeg har brug for mellemregningerne, hvordan det skal regnes ud..

hvor gamle er de?

han er fire gange så gammel, som hun var, da hun var halvt så gammel som ham. og om 15 år fylder de 100 år tilsammen. hvor gamle er parret nu. 

MVH natasha 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af Taqz (Slettet)

Du har to ligninger med to ubekendte, m står for mand og k for kvinde:

100=m+k+30

og

m=4k/2

Håber det hjalp.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. januar 2010 af Erik Morsing (Slettet)

På et tidspunkt var hun x og han var 2x. Nu er der gået y år og hun er så x+y, mens han er 2x+y. De 2x+y er fire gange det, hun var dengang, altså 2x+y = 4*x. Om 15 år er han så 2x+y+15, mens hun er x+y+15, og det giver 2x+y+15+x+y+15 = 100. Så alt i alt får vi to ligninger med to ubekendte, hvor x=10 og y=20


Skriv et svar til: Gåde.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.