Fysik

fritfald

28. januar 2010 af G-Money bank (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej 

jeg har fået en opgave som lyder sådan:

vi har en legeme der vejer 0,0014kg som falder frit gennem 7meter rør. Hvor lang tid vil det tag for legemet at falde igennem røret?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2010 af peter lind

Brug s=½gt2


Svar #2
28. januar 2010 af G-Money bank (Slettet)

 tak for hjælpen.. men kan det passe.. at det tager omkring 1 sek. for dråben at falde igennem 7meters rør?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2010 af peter lind

På 1 sek falder den ca. 5 m, så det er lidt mere.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2010 af mogens91 (Slettet)

Hej Peter Lind.

Hvordan vil man kunne finde ud af tiden ifølge den formel du har givet, når man ikke har oplysningen om tid? Kan du beskrive hvordan du regnede det ud? Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2010 af peter lind

s=½gt2 <=> 2s=gt2 <=> 2s/g = t2


Skriv et svar til: fritfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.