Matematik

Reducér

28. januar 2010 af zeblol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

sidder og skal lave aflevering til i morgen og håber nogle kunne hjælpe mig lidt med det =)

Reducér de Opskrevne udtryk mest muligt:

p=4m-((2m+n)-(4m-7n)+(2m-8n))

q=22x-((10x-5y)-(7x+4y) (x-9y))

på forhånd Tak ^^


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af Taqz (Slettet)

Hvorfor er der parenteser om udtryk kun med + og -? De er lige til at fjerne og dermed er det blot at samle og sætte den største faktor der går op i de forskellige koefficienter udenfor en parentes.


Svar #2
28. januar 2010 af zeblol (Slettet)

så kan jeg bare fjerne alle paranteserne?

jeg forstår ikke helt :<


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2010 af AlexDett (Slettet)

p=4m

q=22x-3x^2-81y


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2010 af AlexDett (Slettet)

Undskyld, jeg har lavet en fejl.

q=22x-3x^2-81y^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2010 af AlexDett (Slettet)

q=22x-3x^2+18xy-81y^2


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.