Kemi

hjælp!! mængdeberegning

29. januar 2010 af Hottienottie (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej alle kan i ikke hjælpe mig?

jeg skal finde massen, molarmassen,stofmængden og faktoren af NaHCO3 -> NaOH + CO2

men ved ikke hvilken formel jeg skal bruge for at udregne det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2010 af Light-Lover (Slettet)

Har du slet ingen oplysninger om reaktionen?

Hvis du skal finde massen og stofmængden er du nødt til at have nogle andre oplysninger, ellers kan det ikke lade sig gøre.

Molarmassen finder du ved at finde de enkelte grundstoffer i dit periode system og notere den masse, der står i unit. Det er den samme masse, der giver massen i gram/mol, der er et mål for hvornår man har et vis antal atomer af stoffet.

Fx findes molarmasse af CO2 ved at sige: 16*2 + 12 = 44 g/mol

Det samme gør sige gældende for de øvrige stoffer.


Svar #2
29. januar 2010 af Hottienottie (Slettet)

 2NaHCO3 -> Na2O+2CO2+H20

m=5,95 g

M=84,01 g/mol

n=0,048

f=2

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2010 af mathon

nok nærmere

                                                       opvarmning
                                    2NaHCO3 (s)         →        CO2 (g)  + H2O (g)  + Na2CO3 (s)


Skriv et svar til: hjælp!! mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.