Matematik

Potensvækst

30. januar 2010 af iidda (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej:)

Jeg har et meget stort problem med det følgende stykke:

Hvad kan man sige om potensfunktionerne f og g, som opfylder: f(1,3*x) = 1,562*f(x) og g(0,8*x) = 0,684*g(x)

Jeg har ingen idé om hvad jeg skal gøre ved dette stykke, så hvis der er nogle der kunne forklare mig hvad jeg skal gøre, vil du blive min gud!

På forhånd tak

Hilsen Ida


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2010 af mathon

               Fy = Fxa    

eller

              y2/y1 = (x2/x1)a


Svar #2
30. januar 2010 af iidda (Slettet)

mange tak for svaret, men tror du, at du kan forklare hvordan du kom frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2010 af mathon

                    y2 = b·x2a

                    y1 = b·x1a                                       ligningerne divideres

                    y2/y1 = (x2/x1)a

                    1,562 = 1,3a                          hvoraf du beregner a


Skriv et svar til: Potensvækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.