Matematik

vektor i rummet

30. januar 2010 af canocano (Slettet)

´hej håber der nogle der kan hjælpe mig med den her opgave jeg kan ik finde ud af opgave 2. Hvilken formel skal man bruge?

x2 – 6x + y2 + 4y – 23 = 0 
1. Bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen l med ligningen
-4x+3y-6=0

Cirklen har to tangenter t1 og t2, der er parallelle med linjen l.

2. Bestem en ligning for hver af disse tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2010 af peter lind

I den første ligning træk sammen. Det er ligningen for et plan. Hvilken cirkel?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Hvad vil du spørge om?

x2 – 6x + y2 + 4y – 23 = 0                        

udtrykket skal omskrives til kvadratet på en toleddet størrelse med x og med y

(x+a)2=x2+2ax+a2

x2-6x+32-9 +y2+4y+22-4-23=0

(x-3)2+(y+2)2-36=0

(x-3)2+(y+2)2=62


Svar #3
30. januar 2010 af canocano (Slettet)

Er det sådan man finder ligningen til de tangenter?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2010 af mathon

tangent1     -4x + 3y + c1 = 0

hvor            (-4·3+3·(-2)+c1)/5 = +6

tangent2     -4x + 3y + c2 = 0

hvor            (-4·3+3·(-2)+c2)/5 = -6


Svar #5
30. januar 2010 af canocano (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: vektor i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.