Matematik

bevis

03. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)
hej!
jeg er igang med at bevise noget om vektorer så jeg vil lige spørger om der er nogen som er villige til at se på det.
hvis der er nogen som godt vil vil jeg meget gerne sende det over e-mail.

på forhånd tak.
med venlig hilsen
christina nilsen

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2005 af susbc (Slettet)

Jeg vil gerne prøve at se på beviset, men hvorfor et om vektor regning er det. Jeg mener nemlig at jeg her flere forskellige. Du kan sende det til [email protected]. Jeg vil godt forsøge at se på det i aften, hvis jeg får det i en rimelig tid

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2005 af frodo (Slettet)

du må også gerne sende det til mig, men du kan få min mail, hvis du skriver til mig gennem kontaktfunktionen,

Svar #3
03. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)

frodo!
jeg kan desvære ikke vedhæfte en fil når jeg sender e-mailen over studi.dk

Svar #4
03. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)

jeg skal ikke bruge det imorgen først på mandag! så der er rigeligt med tid

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2005 af frodo (Slettet)

#3: nej, men du kan sende noget tekst, som jeg kan svare på, hvorved du får min mail.

Svar #6
04. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)

ok.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. februar 2005 af frodo (Slettet)

har nu set den, og det første bevis er rigtigt nok, men når der gælder lighedstegn, gælder der så at vinklen er ret?

Nej, vel..

Forestil dig at du har en trekant, hvor summen af de to sider giver den tredje. Da er vinklen da ikke ret! Den er snarere stump.
og det tiltag du har gjort til b, ser rigtigt nok ud. Benyt dig af samme argument som før.

Svar #8
05. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)

hej!
hvordan skal jeg argumentere i b?
og passer de uligherder som jeg stillet op i b)?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. februar 2005 af frodo (Slettet)

ja, det gør de. Men argumenter på samme måde.. summen af de to sider, vil altid være større end eller lig med den sidste side.

Prøv at tegn en trekant, med grundlinie 7, og de to sider 3 0g 4
og se da hvordan trekanten ser ud, hvis summen af de to sider er lig den sidste.

Svar #10
05. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)

ok!

skal nok prøve men hvis der er noget andet jeg ikke forstår ang. trekantsuligheder må jeg så sende det til dig igen?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. februar 2005 af frodo (Slettet)

jaja..

Svar #12
05. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)

ok!

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#7: Frodo, jeg vil meget gerne se en plan trekant, hvor summen af de to sider giver den tredie ;-)

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. februar 2005 af frodo (Slettet)

det kan du ikke.. Det er netop det, der er min pointe! Og hvis den tegnes, vil man (forhåbentlig) indse det!

Og så er den vel også i princippet stump! 180 grader hører vel med til det.

Svar #15
05. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)

Hvis jeg nu bruger din eksampel med at f.eks.
a=4
b=3
c=7
For jeg en trekant hvor vinklen ACB er stump. Så må der gælde det samme som før altså at: Hvis vi forstiller os trekant, hvor summen af de to sider giver den tredje. Så må en af vinklerne være stump.

Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#14: Hvordan det?

Jeg påpeger, at blot fordi summen af to sider ikke er lig den tredie side, implicerer det ikke, at en trekant er stumpvinklet.

Men det er måske slet ikke det, du påstår i #7?

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #17
05. februar 2005 af frodo (Slettet)

tror vi snakker forbi hinanden.

Det jeg siger i #7, er at hvis du har en trekant, hvor summen af de to sider giver den tredje, er den ikke retvinklet. Og den vil være en ret linje, altså er en af vinklerne 180 grader. (selvom det ikke giver en trekant).

Så siger jeg, at når den er 180 grader, er den mere stump end den er retvinklet.

Prøver bare at få Christina til at indse, at når der gælder lighedstegn i trekantsuligheden, som hun har sendt til mig, er det det samme som at sige, at de to vektorer er ensrettede, og et sumvektoren ligeledes er ensrettet dermes

Brugbart svar (0)

Svar #18
05. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

#17: Ja, vi snakkede vist forbi hinanden :-)

Jeg tvivler på, om Christina helt har forstået, hvad du mener. Der står direkte i #15, at

"Hvis jeg nu bruger din eksampel med at f.eks.
a=4 [BC]
b=3 [AC]
c=7 [AB]
For jeg en trekant hvor vinklen ACB er stump."

Men den eneste måde hvorpå de mål kan realiseres, så punkterne A,B og C er parvis forbundne, er et liniestykke, AB. Det er sandelig ikke det samme som en trekant, hvor vinkel ACB er stump - vinklen er lige, og der er ingen trekant.

Jeg fornemmer, at hensigten er at argumentere geometrisk. I så fald bør man holde sig til, at trekantsuligheden

|a+b|

i R^2 og R^3 udtaler sig om:

(1) at summen af to sider i enhver plan trekant altid er større end den tredie side.
(2) at |a+b| = |a|+|b| gælder, hvis og kun hvis vektorerne a, b og a+b er parallelle.

Bemærk dog, at a,b og a+b ikke nødvendigvis er ensrettede (#17). Betegnelsen 'parallelle' dækker over såvel ensrettede som antiparallelle vektorer.

//Singularity

Skriv et svar til: bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.