Matematik

Ligningsgåde

31. januar 2010 af rictor (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :) Jeg har lidt problemer med at få løst denne her ligningsgåde, håber at der nogle der kan hjælpe.

Her kommer den: 

Allan, Bent, Curt og Dan tager en taxa hjem og stiger af i den nævnte rækkefølge. Da de ikke kører lige langt, enes de om, at Bent skal betale 10 kr. mere end Allan, at Curt skal betale 10 kr. mere end Bent, og at Dan skal betale 10 kr. mere end Curt. Regningen lød på 500kr. Hvor meget betalte den enkelte?

Opstil en ligning for det.


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af PeterValberg

Vi sætter Allans andel til x og udtrykker de andres der ud fra:

x + (x + 10) + (x + 20) + (x +30) = 500 
4x + 60 = 500
4x = 440
x = 110

Allan 110 kr
Bent 120 kr
Curt 130 kr
Dan 140 kr

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Ligningsgåde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.