Matematik

Højde på cylinder hjælp.. tak : )

31. januar 2010 af range ploox (Slettet) - Niveau: 8. klasse

En cylinderformet vandtank har en diameter på 58 cm og en højde på 96 cm.

Hvor mange liter kan tanken rumme =

Den kan rumme 253.51 liter fordi:

3.14 * 29*29 * 96=253511.04cm3

253511.04 : 1000 = 253.51 dm3 ----> 253.51 liter.

Her kommer mit spørgsmål:

Men.. Hvor højt oppe på tanken vil vandet være, hvis der er 100 liter i tanken ?

Hvordan kommer jeg frem til resultatet ?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af Yow! (Slettet)

du bruger jo formlen

v = pi * r^2 * h   , hvor v rumfang, r radius, h højde

her får du at vide at rumfanget er 100 L..... dvs. du kender v og r...indsæt dine kendte værdier i formlen og isoler dit h... det eneste du skal være opmærksom på rumfanget er angivet i liter...du bliver nødt tilat omregne det til cm^3  


Svar #2
31. januar 2010 af range ploox (Slettet)

Hmm.. Hvordan kommer jeg frem til radius ud fra rumfanget? Og Sorry... Hvad betyder Isoler? vi har ikke lært alle de der matematiske udtryk endnu

: )


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2010 af Yow! (Slettet)

du kommer ikke frem til radius ud fra rumfanget.... der fra opgaveformuleringen du kender radiusen, da opgaven er baseret på den samme cylinderder.....   

"isolere" betyder i denne sammenhæng, at du skal på en eller anden måde få dit h til at så alene....

dvs.:

h = v / (pi * r^2)       


Svar #4
31. januar 2010 af range ploox (Slettet)

Tak jeg prøver at sidde lidt med det.. håber det går.. .

Mange tak


Svar #5
31. januar 2010 af range ploox (Slettet)

Ejj det er simpelthen for svært.. : (

har siddet med den her opgave siden imorges, forstår slet ikke hvorfor jeg ikke kan løse den ihh.. Jeg må vel bare ''springe'' den over og få dårligere karakter .. Vil så gerne have løst den... Ville blive rigtig glad, hvis en kunne hjælpe lidt mere.. ..


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. januar 2010 af Yow! (Slettet)

som sagt du skal bruge formlen for rumfanget af en cylinder... du isoler mht. h...så får du nu:

h = v / (pi * r^2)

du får til opgave at finde højden, når rumfanget er 100 liter.. det samme som 100 dm3...

det første du skal gøre er at omregne dm3 til cm3 ... det gør du ved at gange 100 dm3 med 1000...du får nu rumfanget 100000 cm3...

heraf indsætter du de kendte værdier i formlen og beregner h.

h = 100000 cm3 / (pi * 29 cm^2)

h = 37,85

dvs. når du har 100 liter i tanken, vil vandet være 37,85 cm oppe på tanken...

________________

er dette forståeligt??


Svar #7
31. januar 2010 af range ploox (Slettet)

Nu er det forståeligt, du mange tak skal du have.. meget taknemlig!!


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. januar 2010 af Yow! (Slettet)

selv tak...


Skriv et svar til: Højde på cylinder hjælp.. tak : )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.