Matematik

ligning??

31. januar 2010 af xxlullexx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe mig? sidder lidt fast:

-2x^2 – 12x – 10 = 0


Brugbart svar (2)

Svar #1
31. januar 2010 af PeterValberg

 En andengradsligning har som bekendt formen: ax2 + bx + c =0

Den aktuelle ligning hedder:

-2x2 -12x - 10 = 0

Andengradsligninger kan løses med formlen:

x = (-b±√(b2-4·a·c))/2·a 

hvilket giver to løsninger, hvis diskriminanten d = b2-4·a·c > 0
én enkelt løsning, hvis b2-4·a·c = 0
ingen løsninger, hvis b2-4·a·c < 0

I dette tilfælde er d = b2-4·a·c = (-12)2 - 4·(-2)·(-10) = 144 - 80 = 64

x = (-b ± √d)/(2·a) = (-(-12)±√64)/(2·(-2)) = (12±8)/-4  ⇔  x = -5   ∨   x = -1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
31. januar 2010 af xxlullexx (Slettet)

Fantastisk! tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: ligning??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.