Matematik

Definitionsmængde og værdimængde

31. januar 2010 af rictor (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :) jeg har lidt problemer med at angive definitionsmængden og værdimængden for disse to funktioner:

f (x) = kvadratroden af x - 4 og g (x) = 1/x + 2 

*Har skrevet kvadratroden, da jeg ikke kunne finde ud af at lave tegnet for kvadratroden. Desuden har jeg brugt datostreg /

istedet for brøkstreg da jeg heller ikke kunne lave det. Så det er altså 1 over x + 2


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2010 af Duffy

f: Det som står under kvadrodstegnet skal være større end eller lig med nul.

g: Du må ikke dividere med nul


Svar #2
31. januar 2010 af rictor (Slettet)

 Kan det så godt passe at definitionsmængden for f er: 4;uendeligt ...?

Kan du ikke komme med nogle tal? er lidt blank..


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. februar 2010 af Duffy

Jah, Dm(f) = [4 ; ∞[

Eftersom g(x) = 1/(x+2) , og du ikke må dividere med nul , hvad skal der så gælde for nævneren x+2 ?

Det tror jeg godt, at du selv kan klare at svare på...


Skriv et svar til: Definitionsmængde og værdimængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.