Matematik

Parameter

31. januar 2010 af Milll (Slettet)

Hej allesammen, kan nogle hælpe mig med den nedenstående opg.

Linjerne m1, m2 og m3 har parameterfremstillingerne

m1: (x,y,z) = (1,0,1)+t(1,1,-2)

m2: (x,y,z) = (2,0,0)+t(-2,-2,4)

m3: (x,y,z) = (1,0,0) + t(2,2-3)

Vis at m1 og m2 er parallelle, at m1 og m3 skære hinanden i et punkt og at m2 og m3 er vindskæve


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af peter lind

Vis at retningsvektorerne for m1 og m2 er parallelle eller om du vil retningsvektoren for m2 er proportional med retningsvektoren for m1.

Hvis fi(ti) angiver de tilsvarende funktioner for parameterfremstilingen så vis at f1(t1) = f3(t3) har en løsning og f2(t2)=f3(t3) ikke har nogen løsning samt at deres retningsvektorer ikke er parallelle. Jeg har ændret parameternavnene for ikke at forveksle de forskellige parametre.


Svar #2
31. januar 2010 af Milll (Slettet)

hvordan viser jeg præcis at de er parallelle


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2010 af Cickey (Slettet)

Hvis krydsproduktet af deres retningsvektorer er lig med nulvektoren, altså (0,0,0) så er de paraelle


Svar #4
31. januar 2010 af Milll (Slettet)

jeg kan ikke huske noget om retningsvektorer, ej hvor pinligt


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2010 af peter lind

Retningsvektoren for den første linje er (1,1,-2)


Svar #6
31. januar 2010 af Milll (Slettet)

ganger jeg det så sammen med det andet eller?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. januar 2010 af peter lind

Se #1 eller #3


Svar #8
31. januar 2010 af Milll (Slettet)

okay tak har fundet ud af det


Skriv et svar til: Parameter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.