Matematik

Bestem forskrift for andengradspolynomiet

31. januar 2010 af lottepedersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej :). 

Sidder med en opgave, som volder mig store problemer:

Et andengradspolynomium har en tangent i x=0, som har hældningen -2. Parablens toppunkt har koordinaterne (2,1). Bestem forskriften for andengradspolynomiet.

Nogen, der kan fortælle mig, hvordan jeg kommer frem til et resultat? d:


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2010 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 y=ax^2-2x+c

y'=2ax-2

2a2-2=0

a=0,5

y=0,5x^2-2x+3


Svar #2
31. januar 2010 af lottepedersen (Slettet)

 tak :)

- men hvorfor siger du 2a2-2=0, den er jeg ikke helt med på?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2010 af PeterRasmussen94 (Slettet)

Det er egentlig bare noget jeg sad og skrev ned for sjovs skyld, så det er ikke særlig pædagogisk... Jeg jeg siger 2a2-2=0 fordi den afledte funktion må have nulpunkt i (2,1) og derfor vil man kunne løse ligningen ud fra at sætte x=2 


Svar #4
31. januar 2010 af lottepedersen (Slettet)

 ja det tænkte jeg nok, men burde det så ikke være = 1, fordi y-værdien er 1?

- og en ting mere :) .. hvordan fik du c til at blive 3 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2010 af PeterRasmussen94 (Slettet)

 c er en logisk konklusion ud fra a og b og jeg satte det =0 fordi det er den afledte funktion, som ikke fortæller om værdien af den oprindelige funktion i et punkt, men i stedet hældningstallet...


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. februar 2010 af mathon

        y = (1/2)x2- 2x + c              gennem (2,1)

        1 = (1/2)·22- 2·2 + c

        1 = (1/2)·4 - 4 + c

        1 = 2 - 4 + c

        1 = -2 + c

        c = 3


Svar #7
01. februar 2010 af lottepedersen (Slettet)

 jeg takker mange gange :) .. 


Skriv et svar til: Bestem forskrift for andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.