Studievalg og videregående studie

Erhvervsjura - matematik

31. januar 2010 af 1234abc (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Overvejer at søge ind på erhvervsjura på Aalborg universitet. Jeg vil dog gerne vide i hvor høj grad matematik indgår i undervisningen, da det ikke er min allerstærkeste side.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2010 af Ellee (Slettet)

dette kunne jeg også tænke mig at vide. håber der er en af jer derude, der lige kan hjælpe med at få svar på ovenstående spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. februar 2010 af Roman Garcia

Det er forskelligt fra sted til sted, hvor stor en del økonomien fylder. I Aalborg fylder den vist mindre end i Odense og Århus. Jeg mener, at man har mellem 30 og 40% økonomi. I en række økonomiske fag, skal man bruge matematik.


Svar #3
01. februar 2010 af 1234abc (Slettet)

Hvilke former for matematik er det så man benytter?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2010 af Zenin (Slettet)

Jeg læser det ikke selv, men ved der er en del differentation & integration.

Indtil der kommer en Ha jur, så kan du evt. se det her 2-3 år gamle indlæg, som du måske kan bruge: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=382274


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. februar 2010 af MMM123 (Slettet)

Jeg har læst en HA-jur i Aalborg. Blev færdig i 2006, så tingene kan have ændret sig, men det kan jeg nu ikke forestille mig.

Matematikken er ikke noget at være bekymret for. Selv er jeg ikke specielt dygtig til matematik, men har alligevel fået rigtig pæne karaktere i økonomifagene. Hvis man kommer til timerne, bliver alt gennemgået meget grundigt, så det er ikke noget problem at følge med. Stødte ikke på differentation og ved ikke engang hvad integration er, så det er der ikke noget af. Det var meget simpel matematik. Sådan noget med at isolere y fra en ligning og finde skæringspunktet mellem to ligninger. Det svære er ikke matematikken, men at forstå resultaterne i en økonomisk sammenhæng. Der er selvfølgelig lige statistikken som er en rigtig killer. Den var der mange der dumpede. Vil dog sige, at med lidt flid og deltagelse i de opgaveregningstimer der afholdes, så er den bestemt ikke umulig. Jeg havde svært ved statistik i gymnasiet, men fik en rigtig pæn karakter alligevel. Man kommer langt med hårdt arbejde :)

Det er iøvrigt helt korrekt, at man i Aalborg lægger vægten på juraen. 40% økonomi er ikke skudt helt ved siden af, vil jeg mene.

Bare spørg hvis der er mere du vil vide :)


Skriv et svar til: Erhvervsjura - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.