Matematik

trekantsformel

01. februar 2010 af kasls (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Jeg er ved at lave matematikaflevereing og er kommet til en opgave hvor jeg skal vende formlen Tn=(n2+n)/2 så n er det ukendte.

n=trekantstallets nummer i rækken

Tn=trekantstallet.

På forhold tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2010 af Proprium (Slettet)

Start med at gange med 2 på begge sider - du får da:

Tn*2 =n2+n

Træk derefter n2 fra på begge sider. Dette giver dig følgende udtryk for n:

Tn*2-n2 = n


Svar #2
01. februar 2010 af kasls (Slettet)

 Men jeg kender jo ikke n, så jeg kender heller ikke n2.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2010 af Proprium (Slettet)

Du skrev bare, at n skulle være den ukendte, så jeg gik ud fra, at den skulle isoleres? Hvad er det helt præcis, der er opgaven så? Undskyld, jeg er lige lidt langtidsopfattende her. ;)


Svar #4
01. februar 2010 af kasls (Slettet)

 jeg ved at tn er 100, altså at trekanten består af 100 punkter, og så skal jeg finde ud af hvad for et trekanttal det er. Jeg vil  sagtens kunne finde ud af det ved at prøve mig frem, men så har jeg ingen udregninger, hvilket er lige så vigtigt:)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2010 af Proprium (Slettet)

Så du skal finde n2, eller hvordan? Undskyld min forvirring, men du skriver jo, som sagt, at n skal være den ukendte. Du skal mindst kende to størrelser for at løse ligningen. Ellers mangler jeg nogle oplysninger for at kunne hjælpe dig. :)


Svar #6
01. februar 2010 af kasls (Slettet)

 n og √n2 er det samme tal og ukendt


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. februar 2010 af Proprium (Slettet)

Okay, nu bliver forvirringen total. Jeg er slet ikke med på, hvad du vil have mig til. Håber, der er en anden venlig sjæl, som forstår problematikken. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. februar 2010 af Bennike (Slettet)

Ja, jeg forstår det heller ikke helt. Hvis du har to ubekendte skal du gerne have to ligninger - altså to ligninger med to ubekendte . Jeg forstår heller ikke helt hvad du vil sige med: "n og √n2 er det samme" ?? Er du sikker på at du ikke ved hvad n2 er? Måske står det inddirekte i din opgaveformulering?


Svar #9
01. februar 2010 af kasls (Slettet)

 nej, n2 er det samme som n*n, som er ubekendt.


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. februar 2010 af Bennike (Slettet)

Ja okay, men det er da ikke relevant her? For det du arbejder med er n og n2, ikke n og n - eller hvad ? Står der noget om at n2=2*n, eller noget i den dur?


Svar #11
01. februar 2010 af kasls (Slettet)

 nej, n2=n*n


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. februar 2010 af Bennike (Slettet)

er n2=n2 ?


Svar #13
01. februar 2010 af kasls (Slettet)

 nej, n2 og n2 er giver 2 forskellige resultater


Skriv et svar til: trekantsformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.