Matematik

Reduktion?

01. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

Her er nogle rediktioner. Har jge gjort det rigtigt?

2(x-4y+6)-4(2y+2)-(6x-20y)=

2*x+2*4y+2*6-4*2y-4*2-6x+20y

2x+8y+12-8y-8-6x+20y

2x-6x= -4x

8y-8y+20y=20y

12-8=4

-4x+4+20y (er den rigtig?)

(3a-2)-3(3a-9)+4(2a-8)

3a-2-3*3a+3*9+4*2a-2*8

3a-2-9a+27+8a-32

3a-9a+8a=2a

-2+27-32=-7

2a-7

Er de rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2010 af PeterValberg

2(x-4y+6)-4(2y+2)-(6x-20y)= (hertil er det korrekt, men så "svipser" det)

2*x-2*4y+2*6-4*2y-4*2-6x+20y =

2x-8y+12-8y-8-6x+20y = 

-4x + 4y +4

(det var vist det.)

Den næste er facit korrekt, men det "svipser" lidt ved ophævelsen af parenteserne)

(3a-2)-3(3a-9)+4(2a-8)

3a-2-3*3a+3*9+4*2a-4*8

3a-2-9a+27+8a-32

2a-7

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2010 af Bennike (Slettet)

De er begge rigtige


Svar #3
01. februar 2010 af Manjajensen (Slettet)

#2 Er du sikker, da det skal afleveres?


Skriv et svar til: Reduktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.