Matematik
Integralregning
Jeg har en opgave, som jeg har svært ved. håber i kan hjælpe mig..
Assignment 23
Calculate the following integral:
∫0π sinx dx ∫π/23π/2 cosx dx
Svar #1
01. februar 2010 af Basti88 (Slettet)
Find stamfunktionerne og benyt F(b) - F(a) .
De 2 stamfunktioner er: -cos(x) og sin(x)
Så vi har: (-cos(Pi) - cos(0)) * (sin((3*Pi/2)-sin(Pi/2))
Svar #3
01. februar 2010 af Basti88 (Slettet)
Integralet kan bestemmes ved at trække de 2 stamfunktioner fra hinanden. a og b er grænserne. a er den første grænse og b er den sidste grænse.
Ved indsættelse af grænserne trækkes de 2 stamfunktioner fra hinanden og dernæst ganges de 2 integraler sammen:
Stamfunktion af sin(x) = -cos(x) og stamfunktion af cos(x) = sin(x).
Dernæst kan grænserne indsættes i de fundne stamfunktioner.
F(b)-F(a) * G(b)-G(a).
altså i dit tilfælde.
F(Pi)-F(0) * G(3*Pi/2)-G(Pi/2) .
Her har jeg tilladt at kalde sin(x) = f(x) og cos(x) = g(x)
Svar #4
01. februar 2010 af TineHansen89 (Slettet)
Kan du ikke hjælpe mig med at løse den fra trin til trin
Svar #5
01. februar 2010 af Basti88 (Slettet)
Sidste svar for aftenen :).
sin(x) -> enten kan man huske dens stamfunktion er -cos(x) ellers integrerer man den på lommeregneren.
Det vides at integralet kan bestemmes ved stamfunktionen og dens grænser.
Grænserne er i det første integral 0 og Pi.
-cos(Pi) -(-cos(0)) = 2
Den næste:
Grænser: Pi/2 og 3 * Pi/2 vi kan derfor skrive ved stamfunktionen ( sin(x) ).
sin(3*Pi/2)-sin(Pi/2) = - 2
De 2 integraler ganges sammen.
Og du ender med -4.
Svar #7
01. februar 2010 af Basti88 (Slettet)
Ah det kan være mig der har tolket opgaven forkert, jeg har blot ganget integralerne sammen.
Som du ser, som jeg har skrevet giver det første integral 2, og det næste giver -2.
Og det passer jo perfekt til din løsning :)
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
