Matematik

Ligning

01. februar 2010 af MonaR (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan regner man de ligninger ud? (man skal isolerere med noget)

1) 29x-47y = 3                   V           -47x+76y = 5


2) x-y = 2                             V            x+y = 10


3) 15x+24y = 765              V            35x+56y = 1971


4) 8x+13y = 2                      V            13x+21y = 3
 

Har brug for og få at vide hvordan metoden foregår og hvordan det ska regnes ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2010 af mathon

       brug lige store koefficienters metode
eller
       determinantmetoden = Cramers regel


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2010 af mathon

1)  29x - 47y = 3                             ganges med 47 og kaldes 3)
2)  -47x + 76y = 5                           ganges med 29 og kaldes 4)

3)  1363x - 2209y = 141           
4)  -1363x +2204y = 145                  3) og 4) adderes

                -5y = 286
                   y = 286/(-5) = -57,2      som indsat i 1) 29x - 47y = 3 giver

     29x - 47·(-57,2) = 3
     29x + 2688,4 = 3
     29x = -2685,4
     x = -92,6
 


 


Svar #3
01. februar 2010 af MonaR (Slettet)

ok men hvordan regner man dem ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2010 af mathon

se evt
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=798225


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.