Kemi

ER HELT LOST ! HJÆLP ! .

01. februar 2010 af mary94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

EMNET ER TITRERANALYSE:

opg: 92.
På smørmejerier tilsætter man salt (NaCl) til smør ( undtagen når man laver usaltet smør). Opgaven viser, hvordan saltindholdet i smør bestemmes ved titrering.
I et forsøg afvejes 3,01g smør i et bægerglas. Der tilsættes ca. 50mL demineraliseret vand. Blandingen opvarmes, så smørret smelter. Så tilsættes ca. 5 mL 0,1M K2CrO4,  hvorefter der titreres med 0,0500M AgNO3 under magnetomrøring. Ved ækvivalenspunktet er der tilsat 10,9mL 0,0500M AgNO3.

a) Beregn den tilsatte stofmængde AgNO3

b) hvilken stofmængde NaCl er ævivalent hermed ?

c) Beregn massen af NaCl og angiv smørrets saltindhold i masse %.

( Det så svæært ! :S )

På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
03. februar 2010 af annawkristensen (Slettet)

for at skabe dig et overblik over opgaven er det en fordel at stille de informationer op du har

Masse smør: 3,01g

Volumen af vand: 50mL

Tilsat indikator: 5 mL 0,1M

Tilsat sølvnitrat: 10,9mL 0,5M 

a) for at kunne beregne stofmængden skal du bruge formlen  n = V*C

n=0,0109L AgNO3 * 0,05 m AgNO3

n=0,000545 mol

b) siden AgNO3 og NaCl optræder i forholdet 1:1 vil støfmængden her også være n=0,000545 mol

c)her skal du bruge formlen m=n*Mw (molarmassen)

m=0,000545*58,44

m=0,0318498g

d) her skal du bruge formlen for beregning af masse% som er masse%=masse(salt)/M(blandingen)

masse%=0,0318498g/3,01g

masse%=1,06 %

Håber du kan bruge det


Skriv et svar til: ER HELT LOST ! HJÆLP ! .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.