Matematik

integralregning

02. februar 2010 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal vise at:

F(x) = 4^x

er en stamfunktion til:

f(x) = 2^(2x+1) * ln(2)

HVORDAN? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af Duffy

Brug integrations-prøven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2010 af PeterValberg

dvs:

Hvis F(x) er stamfunktion til f(x) skal F'(x) = f(x)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2010 af mathon

benyt
           (4x) = 22x
og
           (ax)' = ln(a)·ax, a∈R+


Svar #4
02. februar 2010 af annarosenvang (Slettet)

 Jeg er helt klar over hvordan jeg skal løse opgaven, men jeg kan ikke finde ud af integrere 4^x..


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2010 af Duffy

Jamen , jamen , jamen,

Det der er hele cluet i denne opgave er, at du IKKE skal integrere, men blot kan nøjes med at differentiere, hvilket oftest er nemmest.

Kig i #2 :

F'(x) = f(x)

dette giver at du 'bare' skal differentiere 4x og vise, at du får 22x+1 * ln(2)


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.