Matematik

Isolér x i ligningen

02. februar 2010 af Dell9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer.
Nu sidder jeg med denne opgave: Opg 2 - a) Isolér x i ligningen y = ax .
Jeg ved dette er en logaritme. Men hvordan finder jeg løsningen på x?
Er det evt. noget med jeg skal trække fra, fra begge sider af lighedstegnet??

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af PeterValberg

y = ax

ln(y) = x·ln(a)

x = ln(y)/ln(a)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Isolér x i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.