Fysik

Flydende Glaskugle

02. februar 2010 af mips (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg kan   ikke lige gennemskue den her

"en hul glaskugle med massen 1 kg er lavet af glas med densiteten 2,60*10i 3. kg/m3.

glaskuglen er hul of dens indre er lufttom. kuglens gennemsnitsdensitet er 1000 kg/m3, hvilket betyder at den lige kan flyde i vand med densiteten 1000kg/m3"

hvad er den indre ogg den ydre radius af glaskuglen??

er der nogen der kan hjælpe??+


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af MN-P (Slettet)

Hele kuglen har dentsiteten 1000 kg/m3 og massen 1 kg

Rumfang  V=m/dentsiteten = 1/1000 kg/(kg/m3)=0,001m3 = 1dm3

V=4/3 π r3    1=4/3*3,1415*r3  find r af ligningen (i dm)

Vglas=1/(2,6*103   kg/(kg/m3)

Træk rumfanget af glasset fra rumfanget af kuglen, så får du rumfanget af det tomme rum inde i kuglen


Skriv et svar til: Flydende Glaskugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.