Matematik

Omvendt proportional

02. februar 2010 af CarolineRasmus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej .
Jeg sidder lige med en opgave jeg ikke kan lure . er der en der vil hjælpe? Gerne med forklaring så jeg forstår.
Min opgave lyder som følgende:
 

I et tegneprogram tegnes en firkant med et areal på 10 cm2. Når der
trækkes i et hjørne ændres sidelængderne, men arealet forbliver det samme. De to
sidelængder er omvendt proportionale. Angiv en forskrift for sammenhængen mellem de
to sidelængder.

Hvad betyder det at sidelængderne er omvendt proportionale?

Hjælp ! Det ville være dejligt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af peter lind

Det betyder at produktet af sidelængderne er konstant. Hvis du kalder den ene side a og den anden side b kan det også udtrykkes som a=k/b


Svar #2
02. februar 2010 af CarolineRasmus (Slettet)

Okay tak, jeg er ikke sikker på jeg forstår det, i hvertfald ikke nok til at løse opgaven?
Kan du hjælpe lidt nærmere?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2010 af peter lind

Kald siderne a og b. Som nævnt betyder det at de er proportionale at a*b = konstant. a*b er arealet i starten så a*b er 10 cm2


Svar #4
02. februar 2010 af CarolineRasmus (Slettet)

Jeg ved ikke om det er fordi jeg er meget træt eller bare helt blank? men jeg forstår ikke hvad svaret på opgaven er?

er det bare a*b=102

Fordi resultatet hele tiden er 102 og a og b bestemmer dette resultat?
Fordi at siderne ganget med hinanden giver antal kvadratmeter?
I så fald forstår jeg det..


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2010 af peter lind

Det er netop svaret


Skriv et svar til: Omvendt proportional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.