Kemi
nitrophenolat
05. februar 2005 af
@2345 (Slettet)
Så er jeg stødt på nye problemer!!
Jeg skal forklare hvorfor 2-nitrophenol (der har pKs=7,22) i en opløsning med pH=7 findes som nitrophenolat.
Og jeg har ikke den fjerneste anelse. Så vidt jeg kan se, må det da være syreformen der er mest af, når pH
Eller er jeghelt galt på den.
Det skal lige siges, at stoffet er dannet ved hydrolyse af 2-nitrophenolgalactopyranosid.
Jeg skal forklare hvorfor 2-nitrophenol (der har pKs=7,22) i en opløsning med pH=7 findes som nitrophenolat.
Og jeg har ikke den fjerneste anelse. Så vidt jeg kan se, må det da være syreformen der er mest af, når pH
Eller er jeghelt galt på den.
Det skal lige siges, at stoffet er dannet ved hydrolyse af 2-nitrophenolgalactopyranosid.
Svar #1
05. februar 2005 af frodo (Slettet)
hmm.. Kunne man tænke forestille sig en ringåbning af pyranoseformen, under dannelse af en OH-gruppe på carbon #5 og en anion-dannelse på C1. Derved ville du få den stærke base O^2- tilbage, og man kunne da forestille sig en spaltning, hvor O^2- tilfaldt phenolen, og du ville slutteligt stå tilbage med o-nitrophenolat og anionen af galactose..
Skriv et svar til: nitrophenolat
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
