Matematik

svær opg. :/

02. februar 2010 af Andrs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Håber nogen kunne hjælpe med denne opg.

En person, der sidder i et pariserhjul, bevæger sig i en lodret cirkel. Under en rundtur er sædets højde h(t) over jordoverfladen givet ved h(t)=11+9.5 * sin(o,35t), hvor 0 ≤ t ≤ 18, hvor højden h(t) måles i meter og tiden måles i sekunder.

a) Beregn sædets højde over jordoverfladen når t=12.

b) Bestem sædets maksimale højde over jordoverfladen.

c) Bestem det tidsinterval, hvor sædet er højere oppe end 17 meter over jordoverfladen.

Håber i kan hjælpe her :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2010 af sigmund (Slettet)

a) Sæt 12 ind for t. 

b) Bestem maximum for h(t). Løs ligningen h'(t) = 0. Det giver to løsninger -- to t-værdier. Bestem hvilken, der er maximum, og hvilken, der er minimum ved indsættelse.

c) Løs uligheden h(t) > 17. Tegn h(t) og y = 17 i samme koordinatsystem, for at få overblik over situationen.


Skriv et svar til: svær opg. :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.