Matematik
geometrisk fortolkning!
05. februar 2005 af
Christina2004 (Slettet)
Hej!
Er der nogen som ved hvordan man kan løse den geometriske fortolkning i denne opgave!
Der er givet to vektorer vektor a og vektor b hvor l vektor a l = 2 og l vektor b l = 5
Der oplyses endvidere af vektor a hat * vektor b hat = 3
Bestem tallet t så vektoren vektor a + t * vektor b og vektor a - t * vektor b er ortogonale og giv en geometrisk fortolkning.
a^2=|a|^2
b^2=|b|^2
a+tb)*(a-tb)=0
a^2 – tab + tab - t^2*b^2 = 0
a^2 – t^2*b^2 = 0
-t^2 * l5l^2 = l2l^2
-t^2 = l2l^2 / l5l^2
-t= kvadratrod af (l2l^2 / l5l^2)
t= -1 * kvadratrod af (l2l^2 / l5l^2)
t= -0,4 v t=0,4
Er der nogen som ved hvordan man kan løse den geometriske fortolkning i denne opgave!
Der er givet to vektorer vektor a og vektor b hvor l vektor a l = 2 og l vektor b l = 5
Der oplyses endvidere af vektor a hat * vektor b hat = 3
Bestem tallet t så vektoren vektor a + t * vektor b og vektor a - t * vektor b er ortogonale og giv en geometrisk fortolkning.
a^2=|a|^2
b^2=|b|^2
a+tb)*(a-tb)=0
a^2 – tab + tab - t^2*b^2 = 0
a^2 – t^2*b^2 = 0
-t^2 * l5l^2 = l2l^2
-t^2 = l2l^2 / l5l^2
-t= kvadratrod af (l2l^2 / l5l^2)
t= -1 * kvadratrod af (l2l^2 / l5l^2)
t= -0,4 v t=0,4
Svar #1
05. februar 2005 af Christina2004 (Slettet)
a`s tværvektor * b`s tværvektor = 3
vektor a * vektor b = a`s tværvektor * b`s tværvektor
dvs. at:
vektor a * vektor b = 3
cos(v)=( vektor a * vektor b ) / ( længden af vektor a * længden af vektor b )
cos(v)= (3) / ( 2*5)
v = cos^-1 ((3) / ( 2*5))
v = 72,54 deg.
Vektor a = (længden af vektor a * cos(v) , længden af vektor a *sin(v))
Vektor a = ( 2*cos(72,54) , 2* sin(72,54) = (0,6 , 1,91)
Vektor b = (længden af vektor b * cos(v) , længden af vektor b *sin(v))
Vektor b = ( 5*cos(72,54) , 5* sin(72,54) = (1,5 , 4,76)
Nu har jeg fundet koordinaterne til vektor a og vektor b er der nogen der har en ide hvordan jeg kan komme videre?
vektor a * vektor b = a`s tværvektor * b`s tværvektor
dvs. at:
vektor a * vektor b = 3
cos(v)=( vektor a * vektor b ) / ( længden af vektor a * længden af vektor b )
cos(v)= (3) / ( 2*5)
v = cos^-1 ((3) / ( 2*5))
v = 72,54 deg.
Vektor a = (længden af vektor a * cos(v) , længden af vektor a *sin(v))
Vektor a = ( 2*cos(72,54) , 2* sin(72,54) = (0,6 , 1,91)
Vektor b = (længden af vektor b * cos(v) , længden af vektor b *sin(v))
Vektor b = ( 5*cos(72,54) , 5* sin(72,54) = (1,5 , 4,76)
Nu har jeg fundet koordinaterne til vektor a og vektor b er der nogen der har en ide hvordan jeg kan komme videre?
Skriv et svar til: geometrisk fortolkning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
