Matematik

vektorer hjælp i et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved a= 2/3 og b= -1/2 a) bestem tallet s, således at a sb og vektor v=1/-1 er ortogonale

03. februar 2010 af whimp (Slettet)

i et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved a= 2/3 og b= -1/2 a) bestem tallet s, således at a+sb og vektor v=1/-1 er ortogonale


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2010 af piper (Slettet)

Udregn prikproduktet af vektor a+sb og v. Sæt prikproduktet lig 0 og bestem s, så dette er opfyldt.


Svar #2
03. februar 2010 af whimp (Slettet)

(2-s 3+2s)*(1 -1)=0 dvs hviss (2-s)-(3+2s)=0

men skal nulreglen benyttes eller prikproduktet


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2010 af piper (Slettet)

Nulregel?

Nu har du udregnet prikproduktet. Da de skal være ortogonale skal prikproduktet være lig 0. Løs derfor

(2-s)-(3+2s)=0


Svar #4
03. februar 2010 af whimp (Slettet)

okay ...ved du hvad man gør hvis man skal finde arealet af pallarelogrammet hvis den bliver udspændt ad vektorene a og a-b


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2010 af piper (Slettet)

Værdien af determinanten er det samme som arealet af det parallelogram, som de 2 vektorer udspænder.


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. oktober 2010 af FredzterbeatxD (Slettet)

du skal løse ligningen:

solve(((2+(s*(−1)))*1)+((3+(s*2))*(−1))=0,s)

s=-1/3


Skriv et svar til: vektorer hjælp i et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved a= 2/3 og b= -1/2 a) bestem tallet s, således at a sb og vektor v=1/-1 er ortogonale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.