Matematik

punktmængde

03. februar 2010 af AAAB (Slettet)

En punktmængde M er bestemt ved

M = {(x,y)|0≤x≤3∧0≤y≤√2x+1}

Beregn rumfanget af det omdrejninslegeme, der fremkommer, når M drejes 360grader om koordinatsystemets førsteakse:

Denne her opgave driller mig lidt, håber der er nogen der kan hjælpe.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2010 af mathon

         Vx = abπ·y2dx

         Vx = π·03((√(2x+1))2dx


Svar #2
03. februar 2010 af AAAB (Slettet)

okay, det indtaster jeg på min lommeregner eller?


Svar #3
03. februar 2010 af AAAB (Slettet)

Jeg får 179,071


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2010 af mathon

det er forkert


Svar #5
03. februar 2010 af AAAB (Slettet)

Hvordan skal jeg så gøre det?


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. februar 2010 af mathon

     Vx = π·03(√(2x+1))2dx = π·03(2x+1)dx = π·[x2+x]03


Svar #7
03. februar 2010 af AAAB (Slettet)

er dette så resultatet π·[x2+x]03 eller?


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. februar 2010 af mathon

     Vx = π·[x2+x]03 = π(32+3 - (02+0)) = π·(9+3) = 12π ≈ 37,7

kontrol:
                ∫(π·(√(2x+1))^2,x,0,3)
    
     


Svar #9
03. februar 2010 af AAAB (Slettet)

mange tak, så har jeg forstået det.


Skriv et svar til: punktmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.